На Банковій кажуть, що білборди Януковича - соцреклама

Четвер, 12 січня 2012, 17:11

Привітання президента розміщуються на носіях зовнішньої реклами на підставі закону "Про рекламу" як соціальна реклама.

Про це повідомив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско у відповідь на запит журналіста Мустафи Найєма.

Він уточнив, що зазвичай, адміністрація президента звертається з відповідними пропозиціями до керівників місцевих органів влади, які, в свою чергу, звертаються до власників носіїв зовнішньої реклами з пропозицією розглянути можливість розмістити відповідну інформацію на тимчасово вільних площах.

"Як правило, адміністрація президента погоджує оригінал-макети соціальної реклами. Бюджетні кошти для цього не залучаються, оскільки відповідно до закону соціальна реклама розміщується безоплатно", - уточнив Іванеско.

При цьому адміністрація не володіє інформацією щодо кількості носіїв зовнішньої реклами з привітаннями Януковича до Нового року та Різдва Христового у зв’язку з відсутністю потреби у відповідній інформації.

Як відомо, з початку року до МВС надійшло 9 повідомлень про пошкодження білбордів із зображенням президента.

Зокрема, 5 таких фактів були зареєстровані у Києві, по одному – у Волинській, Запорізькій, Львівській та Рівненській областях.

У всіх зареєстрованих випадках пошкодження зображення було здійснено шляхом облиття фарбою різних кольорів.

За результатами перевірки у 4-х випадках (по одному в Києві, Волинській, Запорізькій та Львівській областях) слідчими порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування