Бойко й Міллер домовилися лише про зустріч

П'ятниця, 13 січня 2012, 14:01

Переговори міністра енергетики й вугільної промисловості України Юрія Бойка й голови "Газпрому" Олексія Міллера продовжаться 17 січня в Москві.

Про це повідомив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов кореспонденту УНІАН у Росії.

"Зустріч Бойка й Міллера запланована в Москві на 17 січня. Продовжиться обговорення питання співпраці в газовій сфері", - сказав Купріянов.

Раніше прес-служба Міненергетики й вугільної промисловості України повідомляла, що переговори планувалося поновити 15 січня.

Днями Бойко заявив, що Україна планує знизити закупівлі російського газу в 2012 році з передбачених контрактом 52 мільярдів кубометрів газу до 27 мільярдів кубометрів.

А Міллер 12 січня заявив, що українська сторона мала домовитися з Росією про зниження обсягів закупівлі газу за півроку до настання контрактного періоду.

"Україна зробила заяву, не домовляючись із російською стороною. Такі домовленості повинні бути досягнуті за півроку. Це одностороння заява", - обурився він.

На це НАК "Нафтогаз України" заявив, що ще 20 травня 2011 року направив лист "Газпрому" з повідомленням про зменшення обсягів закупівлі газу в 2012 році й пропозицією погодити поставку газу в Україну цього року в обсязі 33,75 млрд. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування