Тимошенко могли дати неякісне снодійне - Поліщук

Понеділок, 16 січня 2012, 13:01

Лікарі Качанівської колонії могли давати Юлії Тимошенко неякісний снодійний апарат – ГОМК.

Про це заявив на брифінгу в понеділок екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук, залучений захистом Тимошенко для дослідження аналізів екс­-прем’єра.

"У нас є інформація, що застосовувалася гама-оксімасляна кислота (ГОМК). Це – снодійний препарат, який не застосовується закордоном, а лише на території країн СНД", - сказав він.

"Подібні препарати не можуть даватися хворому без нагляду лікаря, оскільки можуть викликати порушення дихання або ще гіршу реакцію", - наголосив Поліщук.

"Для аналогії: лікар Майкла Джексона дав йому пропофол, у якого набагато м’якша дія – і передозування цього препарату ви самі знаєте, до чого призвело. Тому я застерігаю лікарів не давати людині таких препаратів, якщо вони не знають, якою буде реакція організму", - додав екс-голова МОЗ.

Він вважає, що втрата свідомості Тимошенко могла стати реакцією її організму на постійне вживання знеболювальних препаратів, які їй вколюють уже впродовж трьох місяців.

Поліщук не розкрив діагнозу Тимошенко, оскільки вона не дала на це згоди, однак сказав, що це – "не онкологія і не інфекційне захворювання".

"Це ті захворювання, які бувають у людей у віці після 40-ка років, вони можуть бути в багатьох, але клінічно проявляються не в усіх", - зазначив він.

"Якби така патологія була виявлена у спортсмена, я переконаний, що через 4-6 тижнів безрезультатного лікування і він, і тренери погодилися б на хірургічне втручання", - переконаний Поліщук.

За його словами, "до тих пір поки не буде знято біль у спині, рухатись не можна".

"Треба зменшити навантаження на хребет, дати людині ходунки або милиці і застосовувати лікувальну фізкультуру тільки після зняття больового синдрому", - сказав екс-міністр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування