У Південному Судані українців зняли з літака й відправили в табір

Вівторок, 17 січня 2012, 08:33

У Південному Судані затримано екіпаж літака АН-32, до складу якого входять громадяни України, Росії, Вірменії, Узбекистану й Судану.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Російської Федерації.

"За отриманими повідомленнями, 28 грудня 2011 р. у Республіці Південний Судан (н.п. Сарджас, штат Єдність) був затриманий літак АН-32, який належить суданській компанії "Парк Ейр" і який виконував політ за маршрутом Хартум - Сарджас - Ель-Феллуджа - Ель-Обейд - Хартум в інтересах суданської компанії "Уайт Найл Петролеум", - сказано в повідомленні.

До складу екіпажа, за даними МЗС Росії, крім громадянина РФ, входять також громадяни України, Узбекистану, Вірменії й Судану.

"Одразу після початку вантажних робіт в аеропорту екіпаж… був затриманий представниками місцевих спецслужб і перепроваджений у військовий табір за три кілометри від аеропорту, де перебуває досі", - повідомляє відомство.

"При цьому офіційних роз'яснень причин затримання дано не було", - додає МЗС РФ.

За наявною інформацією, члени екіпажа проживають у пристосованих під житло приміщеннях, забезпечуються продуктами харчування, вільно пересуваються табором і скарг на умови утримання не мають.

Посольство Росії в Кампалі, яке представляє російські інтереси в Республіці Південний Судан, "вживає необхідні демарші перед південносуданською владою".

У МЗС РФ очікують, що влада Південного Судану проведе невідкладне розслідування інциденту, негайно повідомить про причини затримання російського громадянина В.Н.Попкова, а також інших членів екіпажа й здійснить усі необхідні заходи для їх якнайшвидшого звільнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування