МВС хоче придумати, як відшкодовувати людям збиток

Вівторок, 17 січня 2012, 10:33

Міністерство внутрішніх справ ініціюватиме визначення механізму відшкодування збитку громадянам.

Про це заявив голова МВС Віталій Захарченко на розширеній колегії міністерства у вівторок, повідомляє "ЛІГАБізнеІнформ".

Захарченко зазначив, що у випадку розкриття злочину й винесення судового рішення потерпілий, як правило, не отримує вкраденого майна, оскільки воно або знищене, або реалізоване злочинцем. 

"На жаль, сьогодні в державі ще немає дієвого механізму відшкодування людині такого збитку. Далеко не кожна страхова компанія готова взяти на себе такий вантаж, як це прийнято в усьому цивілізованому світі", - зазначив міністр. 

Він сказав, що дана проблема виходить за рамки компетенції МВС, вирішувати її повинні в економічному блоці уряду, а також на законодавчому рівні.

"Ініціатива має виходити від нас, саме органи внутрішніх справ в очах людей є винуватцями того, що втрачене майно не повертається, і саме вони (органи МВС) отримують негативну оцінку своїх дій", - сказав Захарченко.

"Давайте разом підготуємо пропозиції, запропонуємо механізм страхування й відшкодування збитку, вивчимо думку громадян із даного питання", - запропонував міністр. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...