Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білорусь підключилась до російсько-української торгової війни

Вівторок, 17 січня 2012, 13:00

У Мінсільгоспі Білорусі заявили, що як і Росія помітили погіршення якості українського сиру.

Про це повідомляють в прес-службі міністерства, пише TSN.UA.

Міністр сільського господарства республіки Білорусь Михайло Русявий розділив занепокоєння Росспоживнагляду з приводу якості поставлених до Росії українських сирів.

"Підхід повинен бути один скрізь. Є стандарт, є якість. Є білоруський, український, російський, казахські сири, вони мають відповідати споживчим якостям і нормативам, які розписані в техрегламенті", - заявив Русявий.

Глава відомства наголосив, що в технічних регламентах, які діють в рамках Єдиного економічного простору, чітко прописані допустимі норми вмісту різних добавок у продуктах харчування.

"Ми ставимо жорстке питання, що не повинно бути замінників молочного жиру так званою пальмовою олією ні в морозиві, ні в маргарині, ні в сирах, ніде. Досить молочного жиру натурального. Мило повинно бути милом, а сир повинен бути сиром", - зазначив міністр.

Як відомо, 8 січня головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що Росія може піти на обмеження ввезення з України аграрної продукції.

А прем'єр Микола Азаров упевнений, що російським колегам треба ще постаратися, щоб російські заводи виготовляли сири української якості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування