Азаров: Росії треба ще постаратися, щоб виготовляти такий сир, як Україна

Вівторок, 17 січня 2012, 12:53

Прем'єр Микола Азаров не бачить підстав для обмеження Росією імпорту української молочної продукції.

Про це він сказав журналістам у Хмельницькому, повідомляють Ukranews.

"Я спробував сири, ознайомився з технологією (виробництва), і я можу своїм російським партнерам та колегам сказати, що треба ще постаратися, щоб російські заводи виготовляли сири такої якості. Наша продукція - це продукція високої якості, і дотримуються всі стандарти... Жодних до нас претензій бути не може", - сказав Азаров.

При цьому він додав, що про якість української молочної продукції свідчать також перевірки російських фахівців.

"Якщо раптом з якихось причин наші російські колеги обмежать доступ українських товарів на свій ринок, то, перш за все, постраждають вони самі, оскільки наші сири і гарної якості, і нижче за ціною", - підкреслив Азаров.

Він зазначив, що в такому разі росіянам доведеться купувати дорожчі польські сири або зіштовхнутися зі зростанням цін.

"Якщо російські колеги на це готові піти, то на здоров'я, хай ідуть, хоча торговельні відносини між Україною і Росією суворо регулюються укладеними договірними угодами, порушувати які нікому не дозволено. І, звичайно, на першій же зустрічі між керівництвом України і Росії всі ці питання будуть досить жорстко поставлені", - заявив Азаров.

Він висловив упевненість, що в будь-якому разі рішення буде знайдено.

Як відомо, 8 січня головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що Росія може піти на обмеження ввезення з України аграрної продукції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування