Захарченку й Балозі не подобається, як їх хочуть об'єднати

Середа, 18 січня 2012, 07:41

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко й глава МНС Віктор Балога по різному бачать процес об'єднання двох міністерств.

Переговори про реформування МВС перейшли на стадію підготовки й оформлення документів, пише Комерсант із посиланням на співрозмовника в апараті Кабінету міністрів.

Він також показав копії листів МВС, МНС і Міністерства юстиції, яке вже підготувало перший варіант пакету документів про проведення реформи.

Глава МНС Балога різко розкритикував ці документи. "Бачення, яке запропонував Мін'юст,— це не реформа, а бедлам. Просте арифметичне об'єднання МНС і МВС неприпустимо",— заявив Балога. 

У проектах президентських указів, підготовлених Мін'юстом, пропонується ліквідувати МНС, перерозподіливши його функції між міністерствами внутрішніх справ, соціальної політики, енергетики й вугільної промисловості, екології й природних ресурсів і спеціально створеною Держінспекцією з питань праці, гірського нагляду, промислової й техногенної безпеки.

Останнє відомство має також поглинути існуючі Держінспекцію техногенної безпеки й Держінспекцію з питань праці, гірського нагляду й промислової безпеки.

Мінекології запропоновано передати гідрометеорологічні підрозділи МНС, Міненерго — управління зоною відчуження Чорнобильської АЕС, а Мінсоцполітики — регуляторні функції. 

Основні ж повноваження МНС і його особовий склад передбачається передати МВС. Список завдань оновленого міністерства збільшується з 81 до 126.

У той же час пропонується наділити МВС правом "представляти Кабінет міністрів у міжнародних організаціях і при висновку міжнародних договорів". 

Запропонований Мін'юстом механізм об'єднання розкритикували як у МНС, так і у МВС.

У листі за підписом глави МВС на ім'я першого віце-прем'єра Андрія Клюєва Захарченко заперечує проти делегування регуляторних і контрольних функцій МНС іншим відомствам, пропонуючи покласти їх на МВС.

Балога ж, критикуючи ідеї Мін'юсту, дотримується принципово іншої позиції, вимагаючи відкласти об'єднання відомств до розробки всеосяжної реформи МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування