Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Партія регіонів зрозуміла, що програє вибори. І готує відкат

Середа, 18 січня 2012, 13:30

Лідер фронту змін Арсеній Яценюк вважає, що Партія регіонів готується переписати закон про вибори, бо інакше вона їх програє.

Про це він заявив в ефірі Першого каналу українського радіо 17 січня, повідомляє прес-служба партії.

Він нагадав, що закон про вибори до Верховної Ради став єдиним законом, який опозиції вдалось ухвалити в прийнятній для неї редакції. Цей документ виключає усі відомі узаконені методи фальсифікації виборів.

"Зараз Партія регіонів схаменулася. Вони розуміють, що за цим законом вони програють вибори. Тепер влада готує зміни начебто під приводом того, що певні норми цього закону неконституційні. Якщо вони неконституційні, то як президент Янукович його підписав?" - зазначив Яценюк.

Влада, за його словами, наразі мотивує необхідність змін до виборчого закону потребою "понизити прохідний виборчий бар’єр, змінити порядок формування виборчих комісій - іншими словами, з мотивацією того, щоб дати можливість вкрасти голоси українців".

"Будь-які зміни до виборчого закону, які буде намагатися проводити Партія регіонів, означають тільки одне: це спроба фальсифікації виборів. Це завідомо ставить під сумнів демократичність парламентських виборів 2012 року. Ми їм не дамо це зробити", - заявив він.

Він висловив упевненість 2012 році парламентська опозиція стане парламентською більшістю і отримає свого прем’єр-міністра.

Він нагадав, що 22 січня, у День соборності й свободи, опозиційні сили підпишуть угоду про спільні дії у переддень виборів. (Прес-служба Яценюка потім уточнила, що йдеться не лише про "Батьківщину", "Фронт змін" і "Свободу".)

Яценюк назвав першочергові закони, які нинішня опозиція ухвалить - це нові закони про освіту, охорону здоров’я, а також персональне голосування в парламенті. Буде також ухвалено новий закон про пенсійну реформу і нову редакцію Податкового кодексу.

Він підкреслив, що після перемоги демократичних сил на виборах 2012 року в парламенті буде створено спеціальну слідчу комісію щодо розкрадання державних коштів  під час підготовки до Євро-2012.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: