Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура клянеться, що Тимошенко законно вивезли з СІЗО

Середа, 18 січня 2012, 13:43

Прокуратура Києва заявляє про законність етапування Юлії Тимошенко до Качанівської виправної колонії напередодні нового року.

Про це сказано у повідомленні прес-служби відомства.

У прокуратурі зазначили, що було проведено перевірку щодо дотримання вимог законодавства посадовими особами органів Державної пенітенціарної служби під час етапування Юлії Тимошенко із Київського СІЗО до Качанівської колонії.

"Відповідно до ст. 87 Кримінально-виконавчого кодексу України передбачено, що особи, засуджені до позбавлення волі, направляються для відбування покарання не пізніше десятиденного строку з дня набрання вироком законної сили", - зазначили у прес-службі.

У відомстві також додали, що етапування Тимошенко проведено за згодою слідчого Служби безпеки України, в провадженні якого перебуває інша кримінальна справа.

"У зв’язку з перенаповненням Київського слідчого ізолятора, управлінням Державної пенітенціарної служби України в місті Києві та Київській області наприкінці минулого року етаповано до місць відбування покарань всіх засуджених до позбавлення волі, вироки відносно яких вступили в законну силу. Порушень вимог чинного законодавства України щодо виконання вироку суду та етапування Юлії Тимошенко не встановлено", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування