У Ярошенка поскаржилися, що він не міг працювати

Четвер, 19 січня 2012, 07:54

Звільнений міністр фінансів Федір Ярошенко не міг працювати в умовах, що існували останнім часом.

Таку думку висловив співрозмовник в його оточенні, пише газета Комерсант.

В оточенні екс-міністра заявили, що фактично були створені умови, при яких пан Ярошенко не міг продовжувати працювати.

"Перед формуванням бюджету багато хто був незадоволений розподілом коштів. До того ж на Ярошенка повісили провал переговорів із МВФ",- пояснює джерело.

Раніше після прийняття держбюджету перший заступник глави АП Ірина Акімова, а пізніше й сам президент заявляли, що головний фінансовий документ країни має бути переглянутий за результатами першого кварталу, тому що він "не сприяє вирішенню важливих соціальних проблем".

Гендиректор Бюро економічних і соціальних досліджень Валерій Гладкий вважає, що "Ярошенко опинився між двох вогнів".

"Потрібно було дотримуватися жорстких бюджетних параметрів, чого вимагав МВФ, у той час як ті, хто був "обділений" бюджетною увагою, висловлювали невдоволення. Така ж ситуація й з переговорами із МВФ. Це не особисто його провал, потрібно було скорочувати дефіцит "Нафтогазу", а це вже не залежало від міністра. Це політичне питання",- вважає Гладкий.

Перші претензії до Ярошенка з'явилися практично рік тому - у квітні глава держави розкритикував Ярошенка за відсутність налагодження на належному рівні відносин з областями.

Через місяць президент зробив ще одне попередження міністру за недостатнє фінансування програми будівництва кораблів класу "корвет": "Сокиру я вже підняв над вами, думайте увесь час, щоб я її не опустив".

Уже в жовтні невдоволення Януковича вилилося в комплексну перевірку Мінфіну із залученням співробітників Держфінінспекції, Рахункової палати, Держказначейства, Державної податкової служби й СБУ.

Однак звільнення тоді так і не відбулося. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...