Amnesty International: Україні варто відпустити сомалійців

Четвер, 19 січня 2012, 17:36

Правозахисна організація Amnesty International закликає Україну звільнити сомалійців, які оголосили голодування.

Як відомо, сомалійці були затримані в кінці грудня 2011 року на кордоні і зараз утримуються в пункті тимчасового перебування іноземців в Журавичах (Волинська область).

"Amnesty International звертається до української влади із закликом звільнити сомалійських підданих, які зараз оголосили голодування на знак протесту проти утримання "з метою висилки", - йдеться в повідомленні організації.

"Близько 60 сомалійців - в тому числі можливо до 20 дітей - приєдналися до голодування", - цитує організацію "Інтерфакс-Україна".

У відповідному листі на ім'я голови МВС України Amnesty International закликає українську владу "дотримуватися зобов'язань, гарантувати громадянам Сомалі право на захист, в умовах того, що сомалійці не можуть отримати статусу біженців".

Як повідомлялося, в даний час у пункті тимчасового тримання в Журавичах голодують кілька десятків сомалійців, які вимагають звільнення та видачі їм документів для перебування в Україні.

"Ми стали заручниками ситуації, коли не можемо отримати жодних документів для перебування на території Україні, а без документів нас затримує міліція і місяцями утримує в пунктах тимчасового утримання", - йдеться в заяві учасників голодування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування