Ще два свідки встали на бік Луценка - дружина екс-міністра

Четвер, 19 січня 2012, 20:02

Глава відділу Управління фінінспекціі МВС Олександр Грибовський, допитаний у суді над Юрієм Луценком, заявив, що не є свідком обставин даної кримінальної справи.

Печерський суд допитав свідка за закритими дверима, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Суть допиту журналістам виклала дружина екс-міністра Ірина Луценко.

За її словами, Грибовський підписався під актом перевірки КРУ про збитки, завдані МВС від нарахування стажу Леоніду Приступлюку і виділенні йому житла.

Ірина Луценко розповіла, що з допиту стало зрозуміло, що Грибовський не є свідком обставин кримінальної справи, і нічого не може сказати про факт прийому на роботу Приступлюка.

Він не був присутній, коли виділялося житло, і не знає нічого про святкування Дня міліції у 2008-2009 роках.

Вона також зазначила, що з відповідей свідка стало зрозуміло, що він не знав, що рішення про зарахування стажу приймала комісія МВС, а не Луценко, самого рішення він не бачив.

"Ми запитали, чи можете він тепер, коли знає, що це рішення комісії, стверджувати, що Луценко взяв наказ про нарахування стажу Приступлюку? Свідок сказав, що ні. Тобто, відмовився від свідчень", - розповіла вона.

"Грибовський визнав, що ставлячи свій підпис в акті про збитки, він грунтувався на висновку юристів, а не на власних розрахунках", - також сказала дружина Луценка.

Після цього суд допитав екс-заступника Луценка Володимира Хоменка. Оскільки цей допит почався без присутності преси, Луценко передав журналістам записку, в якій пояснив, що Хоменко написав спростування на акт КРУ як керівник, чиї дії і перевірялися.

Луценко пояснив, що і КРУ, і МВС відмовилися приймати спростування до уваги, а це порушує порядок роботи КРУ.

"Це дає підстави вважати акт КРУ замовленим", - сказав Хоменко.

Уже в присутності журналістів Хоменко розповів, про святкування Дня міліції.

"Всі елементи, які вказують, що це свято, вирішили виключити: феєрверк, банкет і квіти. Якби були якісь порушення, я б ніколи нічого не підписав... я знаю, що таке підпис", - сказав свідок.

Особистої зацікавленості Луценко у проведенні урочистих заходів на День міліції Хоменко не побачив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування