Американцям доповідали, що Партія регіонів складається зі злочинців - Wikileaks

П'ятниця, 20 січня 2012, 09:48

Колишній голова РНБО Володимир Горбулін розповідав американському послу у 2006 році, що Партія регіонів частково складається із "відвертих злочинців".

Про це йде мова у депеші американських дипломатів, оприлюдненій Wikileaks, пише KyivPost.

На той момент Горбулін був радником тодішнього президента Віктора Ющенка. Сам посол називав Горбуліна "далекоглядним і відносно нейтральним оглядачем із внутрішньополітичних питань".

Під час розмови, яка відбулася 31 січня 2006 року, незадовго до парламентських виборів 26 березня 2006 року, Горбулін заявив послу, що Партія регіонів є "перш за все і найбільшою мірою регіональним блоком, що представляє великі підприємства та фінансові структури Донбаського регіону".

Також, за словами Горбуліна, ця партія Віктора Януковича, який на той момент перебував в опозиції, "була об'єднаною, вирішила не включати до себе інші опозиційні сили та мала у своєму розпорядженні значні фінансові ресурси", переважно з кишені "мільярдера, боса Донецька Ріната Ахметова".

Проте, на думку Горбуліна, список Партії регіонів "помітний перебуванням у ньому злочинців та антидемократичних фігур, включав також прогресивних бізнесменів, які хотіли аби партія стала сучасною та демократичною".

Горбулін сказав, що знає особисто 50 людей із першої сотні списку "регіоналів", і з тих п'ятдесяти він відчував, що половина бажала змін.

"Хоча вони й опиралися здачі своїх бізнес-привілеїв, які забезпечували їм процвітання, вони також розуміли, що часи змінюється", - йшлося в розмові.

Горбулін назвав адекватною тактику Партії регіонів на тій парламентській кампанії, яка ґрунтувалася на заявах про те, що помаранчева влада не виконує обіцянок.

Експерт прогнозував "регіоналам" перемогу на виборах, що згодом і сталося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News