Власенко вважає підглядачів за Тимошенко "збоченими вуайєристами"

П'ятниця, 20 січня 2012, 10:33

Запевнення київської прокуратури в законності переведення Юлії Тимошенко до колонії в Харкові суперечать фактам, заявляє Сергій Власенко.

В інтерв'ю "Deutsche Welle" він нагадав, що етапування екс-прем’єра сталося за лічені години після того, як апеляційний суд не задовольнив скаргу Тимошенко на вирок Печерського райсуду Києва.

Оскільки зачитування апеляційного рішення затяглося до пізнього вечора, то й підготовка до етапування ув'язненої тривала поза робочим часом – а це суперечить закону, сказав Власенко.

Крім того, нагадав він, згідно з рішенням Шевченківського райсуду столиці Тимошенко має перебувати в Лук'янівському СІЗО.

За словами адвоката, зараз проти вже засудженої до 7 років ув'язнення Тимошенко розслідуються ще дві кримінальні справи.

Слідство за обвинуваченням екс-прем'єра в незаконній розтраті держкоштів, отриманих від заходів з виконання Кіотського протоколу, а також закупівлі автомобілів для сільської медицини, Генпрокуратура вже завершила.

Інша справа, яка ще розслідується СБУ, за словами Власенка, є "римейком" справи ЄЕСУ, закриття якої за відсутністю складу злочину 2005 року схвалив Верховний суд України. Але минулого року вона була знову порушена "особисто генпрокурором Пшонкою".

Слідчі СБУ їздили в Качанівську колонію для допитів Тимошенко 13 і 16 січня. Але 18 січня Служба безпеки заявила, що передала справу Тимошенко до слідчого відділу СБУ в Харківській області. Власенко пояснив, що насправді це означає просте переведення до Харкова слідчого у справі Тимошенко.

Власенко стверджує, що в справі екс-прем'єрки "не було жодного дня законності".

Він підтвердив, що за нею досі ведеться цілодобове відеоспостереження, а декілька днів тому були ще й встановлені "телекамери з телескопічними об'єктивами, аби наглядачі могли бачити, що екс-прем'єрка читає чи пише".

Адвокат порівняв режим цілодобового відеоспостереження за ув’язненою лідеркою опозиції з "еротичним піп-шоу", а владу – зі "збоченими вуайєристами, які відвідують подібні заклади".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування