Прокурор: Луценко ліг на лаву, щоб сфотографуватися

П'ятниця, 20 січня 2012, 13:34

В Генпрокуратурі заявляють, що Юрій Луценко свідомо відмовився від участі у судовому засідання без медичних протипоказань.

Про це заявив на брифінгу ГПУ у п'ятницю представник державного обвинувачення у справі Луценко Дмитро Лобань.

На прохання надати медичні документи, які підтверджують відсутність протипоказань щодо стану здоров'я Луценка, він не відгукнувся, пославшись на офіційну заяву пенітенціарної служби з цього приводу і сказав, що "довіряє фахівцям із пенітенціарної служби".

"Сьогодні підсудний Луценко свідомо відмовився від участі у засідання оскільки ніяких медичних протипоказань для цього немає", - заявив Лобань.

На запитання як тоді він пояснить п'ятиразовий виклик швидкої до Луценка у четвер Лобань сказав, що не є фахівцем у медичній галузі.

"Я не знаю симулював він чи не симулював, але медичні працівники надавали відповідну допомогу", - додав Лобань.

На репліку про те, що журналісти бачили Луценка, який лежав на лаві у клітці, Лобань відповів, що "присутні в залі ЗМІ бачили, як нардеп Ар'єв дістав свій телефон з фотокамерою, попросив Луценка лягти на лавку, сфотографував його, а потім Луценко з лавки встав, і лежав він там лише ті 5 секунд, коли Ар'єв робив це фото".

Він звинуватив сторону захисту Луценка у затягування процесу, що в підсумку призвело до 14-годинного засідання.

Лобань сказав,  що це вже третє зірване засідання "лише в цьому році" і додав, що суд печеться про свідків , щоб не викликати їх багато разів поспіль.

За його словами після обіду адвокати залишили підсудних, окрім того нардепи відмовлялися підкоритися рішенню суду, що призвело до кількох непередбачених перерв

Лобань також заперечив звинувачення, що він тиснув на свідка.

"Вона заявляла, що на неї тиснули на стадії досудового слідства, однак будь яких даних щодо цього не надала. Крім того, якраз стосовно фактичних обставин справи, вона майже дослівно повідомила те саме, що й на досудовому слідстві", - додав він.

Фото з Facebook Ар'єва

 

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News