Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Human Rights: Українці стали менше довіряти судам

Понеділок, 23 січня 2012, 10:31

Через судові процеси щодо колишніх чиновників, у тому числі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, в Україні значно впала довіра до судів.

Про це в своїй щорічній доповіді заявила міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.

"Обвинувальний вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко, а також арешти і суди щодо інших колишніх урядовців підірвали довіру до незалежності суду", - йдеться у доповіді організації за 2011 рік.

На думку Human Rights Watch, в 2011 році українські ЗМІ стикалися зі зростаючим тиском з боку влади, корупція залишалася поширеним явищем в державному та приватному секторі.

Згідно з доповіддю, в Україні зберігається тенденція до упередженого ставлення правоохоронців до злочинів на ґрунті ненависті.

Міліція і прокуратура як і раніше неохоче визнають наявність у нападах расового мотиву.

"Зберігаються расова вибірковість і не пов'язані з насильством утиски з боку міліції, тривають злочини на ґрунті ненависті щодо осіб неслов'янської зовнішності, а також представників етнічних і релігійних меншин", - йдеться у доповіді.

Разом з тим, серед позитивних моментів організація зазначила, що в 2011 році в Україну було прийнято реформи в інтересах зближення з Європейським Союзом і нові закони про доступ до публічної інформації та захисту біженців.

Нагадаємо, минулого року в своїй щорічній доповіді Human Rights Watch відзначила в Україну зростання тиску на ЗМІ, недоліки міграційної політики та інші проблеми.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування