Антисталінський білборд в Запоріжжі провисів 12 днів

Понеділок, 23 січня 2012, 19:51

У Запоріжжі в понеділок міські комунальні служби зняли білборд із зображенням Йосипа Сталіна.

Про це повідомив один з авторів білборда, журналіст місцевої газети "Субота плюс" Богдан Василенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Плакат був розміщений на знак протесту проти пам'ятника Сталіну, встановленого місцевими комуністами на території обкому Компартії.

"Білборд провисів на одній із запорізьких багатоповерхівок рівно 12 днів, після чого був знятий в цей понеділок... Мені зателефонували комунальники і заявили, що білборд зі Сталіним був знятий в результаті того, що конструкція, на якій він висів, нібито була незаконною", - повідомив Василенко.

"Хоча у нас є всі документи, що підтверджують законність антисталінського щита. Також комунальники підкреслили, що у своїх діях керувалися зверненнями громадських організацій і приватних осіб, назвати яких відмовилися", - розповів він.

Василенко зазначив, що "експропріатори" натякнули, що не повернуть дорогий банер.

"Якщо нам не повернуть нашу власність, будемо звертатися до міліції", - підкреслив він.

Автори антисталінського білборда пояснюють зникнення "протестного" щита тим, що "він не припав до душі місцевій владі".

Як відомо, 12 січня в центрі Запоріжжя був розміщений черговий антисталінський білборд з фотографією Сталіна, де той робить пальцями "козу", а також з написом: "Я вбив мільйони українців! А за що тобі поставлять пам'ятник? Позбавимо місто від ганьби".

Авторами антисталінського білборда стала група місцевих журналістів та активістів громадських організацій, які в грудні 2011 року вже розміщували антисталінський білборд з карикатурою Гітлера, назвавши свою акцію "боротьбою проти пам'ятника Сталіну", встановленому в Запоріжжі комуністами обкому Компартії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування