Янукович знову заговорив про Конституційну асамблею

Вівторок, 24 січня 2012, 09:53

Президент Віктор Янукович очікує, що проект нового Кримінально-процесуального кодексу Верховна Рада розгляне на початку роботи сесії.

Про це він заявив в інтерв’ю для спільного проекту New York Times News Service&Syndicate и "Сегодня Мультимедиа" - альманаху "Україна і світ 2012. Глобальний порядок денний", повідомляє прес-служба президента.

"Я очікую його розгляду з початком нової сесії Верховної Ради. Це теж позитивний імпульс для розвитку країни, адже в документі застосовується підхід змагальності сторін обвинувачення й захисту. Фактично йдеться про баланс, і, природно, тут виграють принципи верховенства права, презумпції невинності й захисту прав людини", - сказав Янукович.

На його думку, проект нового КПК є одним із кроків на шляху створення "ефективної системи державного управління, балансу гілок влади, демократизації та захисту прав людини, зміцнення принципу верховенства права".

Президент наголосив, що саме задля цих цілей у країні буде проводитися конституційна реформа.

У цьому контексті Янукович вказав на важливість створення Конституційної асамблеї як органа, що має розробити пропозиції щодо змін до Основного закону.

"Саме Конституційна асамблея покликана внести ці пропозиції і створити таку обстановку під час обговорення конституційної реформи, яка б об’єднувала суспільство на цьому шляху", - сказав він.

Янукович додав, що має намір найближчим часом – щойно отримає всі висновки експертів - підписати указ, яким будуть затверджені план і Концепція роботи Конституційної асамблеї.

Президент також додав, що у 2012 році в Україні продовжиться реформування судової системи.

Як відомо, Янукович вніс до парламенту законопроект про нову редакцію Кримінально-процесуального кодексу як першочерговий. В адміністрації президента прогнозують, що Верховна Рада ухвалить його в лютому.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування