Климович вважає, що судити хотіли її, а не Луценка

Вівторок, 24 січня 2012, 10:43

Свідок у справі Луценка, колишній керівник слідчої групи у справі про отруєння Віктора Ющенка Галина Климович вважає, що матеріали справи проти Луценка спочатку хотіли використати проти неї.

Про це вона заявила в ході судового засідання.

За словами Климович, матеріали кримінальної справи щодо втручання в особисте життя водія Сацюка Валентина Давиденка, збиралися для того, щоб у перспективі притягнути її до кримінальної відповідальності.

"Я думаю, що це збіг, бо 15 грудня 2010 року я написала Пшонці заяву про злочин щодо втручання в моє особисте життя Кузьміна і Грищенка. Так як Пшонка не відреагував, то я маю право говорити публічно, що Кузьміном було вчинено злочин....", - зазначила Климович.

"Мабуть коли надійшла моя заява, то щоб не пропадати добру вони оцей напрацьований вал кидають на Луценка, щоб мати підстави його арештувати... Але тут не просто немає складу злочину, тут немає навіть події злочину", - підсумувала вона.

За словами Климович, Ренат Кузьмін, а також слідчі Калітинський та Грищенко незаконно збирали інформацію про неї.

"Кузьмін керувався мотивами помсти до мене, моїми гострими виступами на його адресу та низькою оцінкою його професійних і людських якостей. Не виключаю, що Кузьмін міг мати і корисливі інтереси забезпечуючи Сацюку можливість повернутися в Україну," - зазначила Климович.

"Про це свідчить його активна діяльність з колишнім народним депутатом Сівковичем, який завжди мав тісні стосунки із Сацюком по дискредитації очолюваної мною слідчої групи і мене особисто, та факту отруєння Віктора Ющенка", - додала вона.

Климович вважає, що на користь цього вказує і поїздка Кузьміна до Москви для допиту Сацюка, під час якої він очевидно виступав гарантом відповідно до домовленостей.

Також Климович просить порушити кримінальну справу за ознаками злочину передбач. ч. 3. ст. 364 та ст. 182 КК України стосовно Ріната Кузьміна, а також слідчих Калітинського та Грищенка.

Як відомо, Климович подала заяву про злочин щодо втручання в її особисте життя Кузьміна і Грищенка Віктору Пшонці 15 грудня, а Луценка заарештували 26.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...