Сумська міськрада призупинила підвищення квартплати

Середа, 25 січня 2012, 15:28

Сумська міськрада призупинила дію рішення свого виконавчого комітету про збільшення квартплати з початку цього року.

За це рішення на сесії 25 січня проголосували 62 з 62 присутніх депутатів (усього в міськраді 76 депутатів), повідомляє Ukranews із посиланням на "Українські новини".

Раніше виконком установив для КП "Сумижитло" тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій, збільшивши квартплату в середньому на 18%, або на 0,01-0,3 гривні за кв. м до 0,4 -1,79 гривні/кв. м з 1 січня 2012 року.

Сумська міськрада призупинила це рішення і поновила дію попереднього рішення про розмір тарифів.

Крім того, міськрада доручила "Сумижитло" звернутися в Державну інспекцію з контролю над цінами по отримання висновків про перевірку економічної обґрунтованості тарифів, які виконком уводив у дію з 1 січня.

Меру Сум Геннадію Мінаєву міськрада рекомендувала створити робочу групу в складі фахівців виконавчих органів ради й представників депутатського корпусу для перевірки економічної обґрунтованості тарифів.

До складу цієї групи повинні увійти представники громадськості й державних органів влади.

Раніше в середу прем'єр-міністр Микола Азаров зажадав від органів місцевої влади скасувати всі рішення щодо підвищення комунальних тарифів із 1 січня.

Крім того, міністр регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк розкритикував дії мера Сум Мінаєва та сумської міськради у сфері житлово-комунальних послуг.

Зокрема, він зазначив, що за рішенням міськради Сум "об’єкти житлового господарства передаються на баланс одному комунальному підприємству, де працюють тільки керівники і нема більш нікого, – які повністю монополізували ринок".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News