Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Луценка зажадав відведення всієї колегії суддів

Четвер, 26 січня 2012, 10:58

Адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець звернувся до суду  з проханням відвести всю колегію суддів.

Про це він повідомив в ході судового засідання.

За словами Баганця, на попередньому засіданні суддя Сергій Вовк оголосив, що 50 свідків обвинувачення написали заяви про прохання зачитати їх письмові свідчення, які були дані на стадії досудового слідства.

У той же час, Вовк не зачитав тексти заяв і судом не були наведені причини, по яких свідки не можуть бути присутні на засіданні.

Баганець також наголосив, що жодного разу до свідків не було застосовано примусові приводи, хоча вони і не приходили багато разів.

Також він відмітив неодноразові порушення порядку виклику свідків, яких викликали не працівники суду, а служба внутрішньої безпеки МВС.

"Таким чином було порушено принцип рівності сторін, адже захист був позбавлений можливості ставити питання свідкам", - сказав Баганець.

На думку Баганця колегія суддів, яка не звернула увагу на ці порушення, не може брати участі в розгляді справи.

У той же час прокурор Віктор Клименко сказав, що розгляд справи відбувається відповідно до встановлених законом форм, а заява Баганця не ґрунтується на матеріалах справи.

Клименко попросив Вовка вважати заяву Баганця зловживанням процесуальним правом.

Луценко підтримав свого захисника, зазначивши, що  всі 85 свідків, які були допитані судом повністю відкинули "липові звинувачення прокуратури".

"Я знаю, що в нарадчій кімнаті у вас є право на дзвінок другу, і він (друг -УП), бігаючи по пеньках каже - зачитуй заяви...", - сказав Луценко.

"Якщо всі 4 епізоди луснули як мильна булька, то яка різниця на скількох сфальшованих справах буде базуватися вирок", - заявив екс-міністр.

Луценко також зауважив,  що в матеріалах кримінальної справи немає заяв свідків про бажання зачитати їх письмові свідчення через те, що їх "не встигли зібрати і принести на стіл".

"Чому палке бажання засудити Луценка має опустити в лайно всю країну?.... Чому заради виконання замовлення нашу державу всі міжнародні інституції оголосять неправовою," - спитав Луценко.

Звертаючись до Вовка, Луценко зауважив, що заявою про відвід суду він хоче захистити самих суддів.

"Я хочу вас захистити і відвести від тої ганьби, від тої ролі в політичних репресіях, яка вам призначена", - сказав Луценко.

Після наради, судді відмовилися прийняти відвід.

Почався допит свідка Михайла Ковадло.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...