Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" вважають несправедливим рейтинг "Репортерів без кордонів"

Четвер, 26 січня 2012, 11:37

Заступник голови Комітету з питань свободи слова й інформації "регіоналка" Олена Бондаренко до рейтингу "Репортерів без кордонів" ставиться з обережністю.

Так вона прокоментувала оприлюднений рейтинг, передає прес-служба Партії регіонів.

"До таких рейтингів необхідно ставитися з великою часткою обережності", - сказала вона.

"Коли представники якоїсь недержавної організації в черговий раз намагаються розповісти про те, як у нас справи зі свободою слова, я завжди задаюся питанням: а на підставі чого вони це роблять, чи беруть вони до уваги політичний фон, що існує в нашій країні?" - запитала Бонадренко.

За її словами, не можна із упевненістю говорити про те, що "Репортери без кордонів" відрізняються особливою праведністю й справедливою оцінкою щодо України.

"Насправді до них є маса питань, зокрема, із приводу методології складання подібних рейтингів", - додав політик.

Вона також вважає, що в Україні немає ознак обмеження свободи слова й цензури в мас-медіа.

На переконання Олени Бондаренко, вітчизняні ЗМІ перебувають на своєрідному еволюційному витку, перемикаючись від журналістики тоталітарної держави до норм печатки, що існує в країнах з розвитий демократією.

Як відомо, згідно з новим рейтингом "Репортерів без кордонів" Україна поліпшила свої позиції, однак представники організації заявили, що це відбулося через те, що в багатьох інших країн, у тому числі й африканських, ситуація погіршилася.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування