Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жорстких санкцій від ЄС до виборів не буде - експерт

Четвер, 26 січня 2012, 18:18

Європа не робитиме жорстких щось санкції по відношенню до України через екс-прем'єра Юлію Тимошенко до проведення виборів до Верховної Ради.

Таку думку озвучив директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується теми бойкоту, яка зараз так популярна, я думаю, що прямого бойкоту не буде. Скоріше, буде зниження рівня, кількості і якості контакту. Буде деяке охолодження контакту", - сказав він.

При цьому політолог нагадав, що європейська сторона вимагає звільнити опозиційних політиків і дати їм участь прийняти у виборах, а також підкреслив, що Європа йде на санкції тільки в крайніх випадках.

На думку Фесенка, важливим критерієм у подальшому розвитку відносин між Україною та Європою стане те, як українська сторона буде реагувати на рішення ЄСПЛ щодо Юлії Тимошенко, а рішення суду буде, швидше за все, на користь Тимошенко і Юрія Луценка.

При цьому Фесенко також зазначив, що їх автоматичного звільнення не слід очікувати в силу політичних причин і правових нюансів.

Між тим, Фесенко спрогнозував: "Головний критерій - європейці про це говорять - це вибори, оцінка виборів, ступінь їхньої демократичності".

"Якщо оцінка буде негативною, то тут буде все разом: і критичне ставлення до справи Тимошенко, критичне ставлення до характеру парламентських виборів. І тоді, я не виключаю, що заходи впливу на Україну можуть стати жорсткішими", - уточнив він.

При цьому Фесенко зазначив, що до виборів не варто очікувати якихось більш жорстких і масштабних заходів впливу з боку Європи на українську владу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування