Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грищенка обіцяють дослухатися до рекомендацій ПАРЄ

Четвер, 26 січня 2012, 18:44

Україна завжди дослухається до рекомендацій ПАРЄ та інших міжнародних організацій як держава-член Ради Європи, ОБСЄ та інших європейських інституцій.

Так прокоментував перебіг обговорення українського питання на нинішній сесії ПАРЄ речник Міністерства закордонних справ Олег Волошин, повідомляє "Радіо "Свобода".

Він також наголосив: "Безумовно, та критика, яка озвучена, - частково вірна".

"Ми самі багато чим незадоволені, зокрема, станом у судовій системі, у пенітенціарній системі (в Україні). Але відповідні реформи проводяться. І найкращий тому доказ - внесення до Верховної Ради і затвердження як пріоритетного для розгляду нового проекту Кримінально-процесуального кодексу", - розповів речник відомства.

"Безумовно, як би той самий резонансний процес над Юлією Тимошенко відбувався відповідно до норм нового кодексу, виглядав би він зовсім інакше", - додав Волошин.

За його словами, ухвалення нового кодексу та інших законодавчих актів, які визначать стандарти та механізми судових реформ, - це "яскрава відповідь на ту критику, що міститься у заявах та резолюціях європейських інституцій, таких, як ПАРЄ".

Від 1995 року, коли Україна стала членом Ради Європи, ПАРЄ вимагає від неї проведення судової, правової та інших реформ, які регламентують діяльність судів, прокуратури та МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування