Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко просить дізнатися, хто стежить за його родичами

П'ятниця, 27 січня 2012, 14:07

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про те, що МВС проводило незаконні оперативні перевірки щодо його родичів і знайомих.

Про це він заявив у ході судового засідання у п’ятницю.

За словами Луценка, у матеріалах справи міститься довідка за підписом Служби внутрішньої безпеки МВС, у якій є такі формулювання, як "за інформацією оточення Луценка…", "через оперативні можливості ДАІ…", "оперативним шляхом було встановлено" і тому подібне".

"Служба внутрішньої безпеки не має жодного права мати оперативні можливості. Я виявляю злочин, що за міністра Могильова служба внутрішньої безпеки абсолютно беззаконно, оперативним шляхом втручалася в діяльність Державної податкової адміністрації, на що не має жодних прав, перевіряла цивільних осіб, на що також не має жодних прав, без порушення оперативно-розшукової справи і без дозволу суду проводила оперативно-розвідувальні заходи", - заявив він.

"Це фактично те, що інкримінувалося Луценку, Тарасенку і Павлєнову, хоча у нас є дозвіл суду і погодження з прокуратурою. А тут невідомі, які підписалися службою внутрішньої безпеки, проводили незаконні дії", - додав Луценко.

Він також зазначив, що відповідну заяву потрібно адресувати до Генпрокуратури та дізнатися, "хто робив цю перевірку, хто її замовив і хто в кінці-кінців сяде у тюрму".

На прохання Луценка дану заяву було занесено до протоколу та до матеріалів справи.

Як відомо, раніше повідомлялося, що генпрокурор Ренат Кузьмін доручив МВС розпочати проведення оперативно-розшукових заходів стосовно оточення Луценка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...