Янукович про Тимошенко європейцям сказав одне, журналістам - інше

П'ятниця, 27 січня 2012, 14:22

Президент Віктор Янукович вважає, що Верховна Рада сама має визначитися щодо декриміналізації "статті Тимошенко" у Кримінальному кодексі.

Про це він сказав журналістам, залишаючи український ланч у Давосі, організований Фондом Пінчука.

Коментуючи власну ініціативу щодо декриміналізації статті Тимошенко, висловлену під час ланчу, Янукович сказав:"Відповідь на це питання мають дати народні депутати".

"Я ініціював питання декриміналізації, вніс до парламенту законопроект і запропонував перенести цей процес у ВР. Коли депутати не знайшли консенсусу і не внесли пропозицій, я підписав той законопроект, який був ухвалений", - сказав Янукович.

Водночас раніше на ланчі він пообіцяв змінити статті Кримінального кодексу, за якими засуджена Юлія Тимошенко.

Між тим, під час виступу в ході ланчу Янукович сказав, що суд має поставити крапку в питанні звинувачень проти Тимошенко щодо діяльності ЄЕСУ.

"Ця проблема з'явилась багато років тому, розглядалася в судах різних інстанцій: американських, російських. Там були зроблені юридичні висновки з цих питань", - сказав він.

"Українська частина цих злочинів, скоєних різними людьми, пов'язаними з пані Тимошенко, не розслідувалась повною мірою і не розглядалася в судах. Зараз вони будуть передані до суду найближчим часом", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування