МЗС Швеції: Україна відійшла від євроінтеграції

Субота, 28 січня 2012, 10:25

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що Україна зійшла зі шляху євроінтеграції і опинилася на перехресті.

"Питання стоїть так: чи може Україна повернутися на шлях євроінтеграції, або ми застрягли на тому, що є де-факто відходом від євроінтеграції", – сказав він на восьмому Українському ланчі в Давосі, повідомляє радіо "Свобода".

Більдт нагадав, що ПАРЄ чітко висловила свою позицію про те, що підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом наразі залежить від того, як довго буде колишня прем’єр Юлія Тимошенко у в'язниці.

Більдт зазначив, що не почув пояснень у виступі президента Віктора Януковича, і додав, що справа Тимошенко – не єдина, а лише найвідоміша з тих, де існують великі сумніви у верховенстві права.

Член Європарламенту Марек Сівець зазначив, що основним випробуванням у 2012 році стануть вибори. "Якщо вони будуть вільними, то тоді Україна може бути частиною Європи, інакше – це все, це кінець мрії", – сказав він.

Як відомо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні", в якій не виключається запровадження санкцій проти режиму Януковича через недотримання владою України основних демократичних засад та верховенства права.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News