СБУ і МВС взялися за "Укрспирт"

Субота, 28 січня 2012, 12:55

Підрозділи із боротьби з економічною злочинністю СБУ і МВС спільно з Держфінінспекцією здійснюють комплексну перевірку роботи "Укрспирту".

Про це пише "Дзеркало тижня. Україна" із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Першим результатом перевірки став гучний скандал - за даними джерела, щойно група співробітників правоохоронних органів прийшла з ордером на вилучення бухгалтерської документації, керівництво концерну заявило про несподіваний вихід із ладу всіх серверів бухгалтерії.

Відтак відновити фінансову документацію "Укрспирту" за 2011 рік у повному обсязі виявилося неможливо.

Тепер бухгалтерам доведеться освіжати пам'ять на допитах - за фактами фінансових порушень в "Укрспирті" порушена кримінальна справа.

Ринок алкоголю - повністю зарегульований, і відповідальність за ситуацію лежить на державних посадових особах, нагадує видання.

Виробник спирту в Україні один-єдиний - державний концерн "Укрспирт", який підпорядкований міністрові сільського господарства Миколі Присяжнюку.

Менеджерів "Укрспирту" ЗМІ пов'язують із депутатом Верховноъ ради Юріэм Іванющенком та його діловим партнером Іваном Аврамовим, яких називають одноосібними розпорядниками всього алкогольного ринку України.

Безпосередніми виконавцями їхньої волі називають Ігоря Сухоносова та Юрія Дмитрієва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування