Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий департамент СБУ може слідкувати за опозицією - експерт

Неділя, 29 січня 2012, 18:15

До українського законодавства вноситимуться зміни, аби новостворений департамент СБУ мав законні підстави виконувати свої функції.

Таку думку в коментарі "Тижню" висловив екс-заступник голови СБУ Олександр Скіпальський, повідомляє УНІАН.

За його словами, користь від діяльності новоствореного "Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки" залежатиме від якості пропонованих змін до законів, які поки не внесено.

Екс-заступник голови СБУ заявив, що поділяє стурбованість громади через зміни у структурі спецслужби тому, що вона не завжди захищає національні інтереси і зміни можуть як покращити інформаційну безпеку країни, так і погіршити її.

За словами експерта, потреба в інформзахисті є, оскільки новітні комунікативні технології використовуються як агентурні мережі. Для контролю за ними потрібно мати певні повноваження. Однак, це може використовуватися також і проти людини.

"Для того, наприклад, щоб проконтролювати мене, мій телефон підписують під якусь кримінальну персону в кількості двох, чи трьох телефонів, і прослуховують. Таким чином, береться дозвіл у суду. Багато що залежатиме від моралі і совісті співробітників, які працюватимуть з такими справами", - вважає екс-посадовець.

"Якщо у законах буде нечітко сформульовано, кому і які повноваження даються, поле для маневру буде широко відкрито. Безумовно, при сьогоднішніх підходах це використовуватиметься для боротьби з опозицією", - сказав Скіпальський.

Раніше президент підписав указ, згідно з яким до структури СБУ внесено зміни. Управління захисту інформації розширили до "Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...