У Донецьку на псевдо-"свободівців" напали агресивні чоловіки

Неділя, 29 січня 2012, 19:18

У Донецьку спровоковано сутичку під час ходи, присвяченій пам'яті героїв Крут.

Як передає УНІАН, у неділю о 16.30 біля одного з корпусів Донецького національного університету зібралися близько 30 осіб з мегафоном, з прапорами ВО "Свобода", громадської організації "Сокіл" і розпочали ходу до пам'ятника Шевченку, приурочивши свою акцію пам'яті героїв Крут.

Але з'явилися кілька невідомих чоловіків, які почали агресивно поводитися по відношенню до учасників акції, у тому числі й до фотожурналістів, які намагалися відобразити подію.

Ці чоловіки викрикували: "Донбас – це російський край", "Бандерівцям і фашистам – смерть!" і з погрозами заважали вести фотографування. За словами одного з фотокореспондентів, "як мінімум, чотири фотокамери ці неадекватні люди розбили або пошкодили".

Міліція, яка пізніше втрутилася, відтіснила нападників, одного з них затримала, тим самим дозволила учасникам маршу продовжити ходу, а журналістам виконувати свою роботу.

За словами начальника управління по зв'язках з громадськістю Донецької міської ради Максима Ровинського, до міськради було подано заявку на проведення маршу, присвяченого пам'яті героїв Крут від "групи громадян", жителів Донецька.

Коментуючи кореспондентові УНІАН дані події, голова Донецької обласної організації ВО "Свобода" Володимир Гупало назвав це провокацією і підкреслив, що "Свобода" нікого не уповноважувала проводити ходу в Донецьку.

Крім того, прес-служба ВО "Свобода" повідомляє, що міліція влаштувала напад на учасників урочистої ходи пам’яті героїв Крут у Ніжині.

Рух півтисячної колони розпочався о 15-00 з центральної площі міста і пройшов вулицею Незалежності до місця, де незабаром буде встановлено пам'ятник Героям Крут.

Під час проходження колони поблизу центрального ринку декілька десятків бійців спецпідрозділу "Беркут" влаштували напад на учасників ходи.

"Міліціонери висмикнули з колони чотирьох юнаків, мотивуючи тим, що останні незаконно застосували піротехнічні засоби (фаєри). Затриманих заштовхали у міліцейський автобус. Лише після того як учасники заходу зупинили ходу і повернулися на місце подій, міліціонери були змушені відпустити затриманих", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування