Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко ознайомилася тільки з половиною тому справи ЄЕСУ

Понеділок, 30 січня 2012, 15:21

Юлія Тимошенко ознайомилася трохи більше, ніж із половиною першого тому матеріалів кримінальної справи, пов’язаної з корпорацією "Єдині енергетичні системи України".

Про це сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко біля Качанівської виправної колонії в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, усього у справі, досудове слідство в якій завершилося 20 січня, нараховується 62 томи.

Власенко припускає, що з матеріалами справи "збираються щось зробити".

"Матеріали справи сформовані досить цікаво. Ті матеріали, які нам дають на ознайомлення, прошиті, але не скріплені печаткою, – вони можуть їх завтра перепрошити. Вони не видали нам копію опису, хоча відповідні заяви були мною подані. Це свідчить про те, що вони збираються з цією справою щось робити", - стверджує він.

Адвокат нагадав, що така ситуація була, коли під час слухання в Шевченківському райсуді Києва "з матеріалів справи раптом зникло рішення Верховного суду від 11 листопада 2005 року, яким він визнав законним закриття кримінальної справи у відношенні Тимошенко й інших у зв'язку з відсутністю складу злочину".

"Тобто ми вже звикаємо до того, що з матеріалів справи зникають виправдувальні документи", - сказав Власенко.

Як повідомлялося, 20 січня слідчий відділ управління Служби безпеки України в Харківській області закінчив розслідування справи проти Юлії Тимошенко щодо фінансових порушень корпорації ЄЕСУ.

Юлія Тимошенко обвинувачується в "організації ухиляння від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн грн, розкраданні й замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість, службовій підробці й в ухилянні від сплати 681 тис грн податку на прибуток".

Методом розкрадання бюджетних коштів, за версією слідства, було "запровадження корпорацією "ЄЕСУ" фінансової схеми приховування валютного виторгу з використанням підконтрольних офшорних компаній".

За цими епізодами почато ознайомлення обвинувачуваної й захисників із матеріалами кримінальної справи.

У даній кримінальній справі органи прокуратури заявили цивільний позов із метою забезпечення відшкодування заподіяних державі збитків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування