Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Британії попередив, чим загрожує Тимошенко в тюрмі

П'ятниця, 10 лютого 2012, 15:05

Країни ЄС не допустять підписання Угоди про асоціацію з Україною, поки лідери опозиції залишаються ув'язненими і не зможуть займатись політикою.

Про це пише посол Великої Британії в Україні Лі Тернер у блозі на "Українській правді".

"Якщо лідери опозиції, ув'язнені в результаті недосконалих судових процесів, не будуть звільнені та не отримають можливості брати участь у політичній діяльності, то малоймовірно, що Угоду про асоціацію буде підписано чи ратифіковано", - зазначив посол.

За його словами, вимоги усіх урядів країн-членів ЄС мають бути задоволені до того, як можна буде підписувати Угоду про асоціацію з Україною.

Крім того, за словами посла, перед тим, як Угоду про асоціацію можна буде ратифікувати, мають бути задоволені вимоги всіх парламентів країн-членів ЄС, включно з Хорватією як державою-кандидатом та Європейським парламентом.

"Тому виглядає малоймовірним, що якийсь із цих етапів відбудеться, поки лідери опозиції залишаються ув'язненими і не зможуть займатись політикою ", - зазначив Тернер.

"Таким чином, ці важливі угоди як найбільш важливий інструмент для здійснення європейської інтеграції України не почнуть діяти", - додав він.

За словами Тернера, українські чиновники дарма сподіваються, що елементи Угоди про асоціацію та Угоди про зону вільної торгівлі можна буде ввести в дію попередньо, на тимчасовій основі без підписання та ратифікації.

"На практиці це також виглядає малоймовірним", - додав посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування