Власенко каже, що лікарів могли пустити до Тимошенко й без МЗС

Субота, 11 лютого 2012, 14:51

Начальник Качанівської колонії Харкова Іван Первушкін має право самостійно вирішувати, яких лікарів допустити до огляду екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це УНІАН заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, говорячи про склад міжнародної комісії лікарів, яка найближчим часом огляне екс-прем’єра.

"На якій підставі вони затверджують склад цієї комісії? Згідно із законом, начальник колонії має право самостійно запросити будь-якого лікаря, і не треба нікому нічого затверджувати, і не треба йому ні до кого звертатися", - сказав Власенко.

"Єдина умова, згідно із законом, - це відбувається, якщо в колонії немає відповідного медичного спеціаліста. Звичайно, що в колонії немає спеціаліста з проблем спини, це визнали всі", - додав адвокат.

"Звичайно, йому не потрібно наказів МОЗ, не треба ніяких вказівок згори, ніяких погоджень із прокуратурою. Він самостійно, це його право як начальника закладу, має право це зробити. Він мав право самостійно запросити іноземних лікарів, і не було б із цим ніякої проблеми, і не треба було б цього робити через МЗС і так далі", - наголосив Власенко.

Він підкреслив, що будь-який ув’язнений, відповідно до законодавства України, має право на запрошення спеціаліста, якому він довіряє.

"Це право пацієнта на вибір лікаря, якщо у медичній частині колонії немає відповідного лікаря. І це не ексклюзив для Тимошенко", - сказав депутат.

Він припустив, що керівництво Качанівської колонії не вирішує самостійно питання допуску лікарів, оскільки побоюється втратити роботу.

Власенко також зазначив, що обговорення лікування Тимошенко відбувається без участі захисту.

"У нас є дуже дивна ситуація. Чомусь на це ніхто не звертає уваги. Хтось щось обговорює - обговорює МОЗ, обговорює пенітенціарна служба, обговорюють якісь ще інституції, як лікувати Тимошенко. Сторона Тимошенко в цей процес взагалі не залучена. У нормальній країні до такої процедури залучають або членів родини, або захисників", - обурився Власенко.

За його словами, коректно до питання обстеження Тимошенко поставилися лише закордонні медики, які запитали на це згоди самої засудженої.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування