Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко отримала повістку від американських друзів Генпрокуратури

Понеділок, 13 лютого 2012, 12:54

Американська фірма UTICo, яка працює за довіреністю з Генпрокуратурою, домоглася офіційного виклику Юлії Тимошенко в суд Нью-Йорка.

Це випливає з документів, які є в розпорядженні Української правди.

Минулого року компанія UTICo подала позов до Окружного суду Північного округу Нью-Йорку проти Юлії Тимошенко в рамках стягнення з "ЄЕСУ" 18 мільйонів 344 тисячі 480 доларів.

Так, 9 грудня 2011 року до Шевченківського райсуду Києва надійшло на виконання доручення Окружного суду Північного округу Нью-Йорку про вручення документів Тимошенко.

Через тиждень, 16 грудня 2011 року Лук'янівському слідчому ізоляторі їй спробували вручити повістку до нью-йоркського суду і позов UTICo.

Як сказано в акті, складеному співробітниками СІЗО, Тимошенко "без будь-яких пояснень відмовилась отримувати перелічені в цьому акті документи".

10 січня 2012 року Шевченківський райсуд легітимізував всю процедуру. "Документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими", - сказано в рішенні суду.

 

Ще через тиждень Міністерство юстиції України поінформувало про це американську адвокатську фірму, яка веде позов UTICo проти Тимошенко.

І, зрештою, 7 лютого клерк Окружного суду Північного округу Нью-Йорку видав свідоцтво про те, що копія повістки та позову були надані Юлії Тимошенко у відповідності до Гаазької конвенції від 1965 року.

Таким чином, віднині Юлія Тимошенко вважається поінформованою про позов проти неї у Нью-Йорку.

Адвокат Тимошенко Сергій Власенко підтвердив Українській правді описані вище події: "Така повістка справді була вручена. Пан Фірташ допоміг їм це зробити. Факт мав місце, але він нічим не загрожує".

На думку Власенка, "цей позов UTICo до Юлії Тимошенко буде відхилено".

За інформацією Української правди, компанія UTICo співпрацює з Генпрокуратурою України.

Зокрема, ще з 1998 року вона має довіреність від Генпрокуратури представляти її інтереси в судах з ЄЕСУ та Павлом Лазаренком на території США.

У цьому ж Окружному суді Північного округу Нью-Йорку Тимошенко подала позов проти Дмитра Фірташа, Валерія Хорошковського, Віктора Пшонки та інших українських чиновників.

Подробиці читайте в статті Юлію Тимошенко підсадили на американський гачок

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування