Тюремники інструктували лікарів, як їм поводитись з Тимошенко

Понеділок, 13 лютого 2012, 17:09

Керівництво Державної пенітенціарної служби доводить до лікарів міжнародної комісії, яка планує обстежити Юлію Тимошенко, національні нормативні акти.

Триває спілкування керівництва ДПтС з іноземними лікарями, повідомляє УНІАН.

"Наразі відбувається з цього приводу нарада, на якій їм роз’яснюються статус Тимошенко, умови тримання, нормативні акти", - зазначили в ДПтС.

Пізніше Державна пенітенціарна служба офіційно повідомила, що на базі відомства було проведено робочу зустріч керівництва Генпрокуратури, Міністерства закордонних справ, Міністерства охорони здоров’я, ДПтС з членами медичної комісії, у тому числі з іноземними лікарями.

"В ході зустрічі було обговорено ряд питань. Зокрема, представників інших відомств та запрошених фахівців було проінформовано про правовий статус Тимошенко, особливості національного законодавства з охорони здоров’я, а також з кримінального та кримінально-процесуального права в контексті можливостей обстеження пацієнтки", - зазначили в службі.

Зокрема, наголошувалось, що "відповідно до кримінально-виконавчого кодексу України (ст. 116 п.4) порядок надання особам, які позбавлені волі, медичної допомоги визначається нормативно-правовими актами центрального органу виконавчої влади з питань виконання покарань і Міністерства охорони здоров’я".

"Згідно п. 5 ст.116 кримінально-виконавчого кодексу України, засуджений також має право звертатися за консультацією і лікуванням до установ, що надають платні медичні послуги. В таких випадках консультування і лікування хворого здійснюється в частинах колонії за місцем відбування покарань під наглядом персоналу медичної частини", - уточнили тюремники.

Додатково Державна пенітенціарна служба повідомила про те, що станом на 13 лютого в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах перебувають більше 150 тисяч осіб.

"На диспансерному обліку хворих перебуває кожен третій засуджений, у лікувальних закладах ДПтС знаходиться більше 5,5 тисяч осіб, а кількість ув’язнених із захворюванням опорно-рухового апарату складає майже 1500 осіб", - уточнили в прес-службі відомства.

Як відомо, в Україну, для огляду Тимошенко, прибули три лікаря з Канади і три лікаря з Німеччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...