Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симптоми України подібні до грецьких - Пинзеник

Понеділок, 13 лютого 2012, 18:23

В української економіки спостерігаються симптоми подібні до грецьких.

Про це повідомив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник в ефірі телеканалу ТВі.

"На поверхні ми бачимо певні речі, які викликають задоволення. Ми бачимо економічне зростання, досить невелику інфляцію і неочікувано непоганий прогрес в дефіциті бюджету", - заявив політик.

Він уточнив, що дефіцит 2011 року, за його оцінками, "складає 35 мільярдів гривень, або 2,7% ВВП".

"Але коли ми оцінюємо ці цифри, мусимо пригадати попередні цифри: попередні цифри були 11,4% ВВП і 8,4% ВВП", - додав екс-міністр.

"Якщо в площині дефіциту бюджету проблема нібито поступово зникає, хоча є питання ще, то країна стикається з проблемою обслуговування вже наявних боргів", - заявив Пинзеник.

"Я не хотів би щоб ми тут повну паралель робили, бо немає для цього підстав, але симптоми подібні до грецьких. Проблеми, які переживає останні півроку Греція, вони вже пов’язані з обслуговуванням старих боргів", - уточнив він.

"Країна стикається з неможливістю обслужити старі борги. Друга проблема, наростають ризики для обмінного курсу. Залишається не оздоровленою банківська сфера. Ми радіємо, і є підстави радіти, що криза банківського сектору не пройшла у нас так гучно, як у всьому світі, але немає підстав говорити, що вона нас не зачепила", - додав політик.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...