Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС каже, що Україна встигає за планом по лібералізації візового режиму

Вівторок, 14 лютого 2012, 08:17

МЗС заявляє про виконання Україною значної кількості рекомендацій ЄС для переходу до другої, імплементаційної, фази плану дій з лібералізації візового режиму між Україною та ЄС.

Про це сказано у повідомленні прес-служби міністерства у відповідь на оприлюднення Єврокомісією другої оцінки прогресу України у виконанні плану дій з лібералізації візового режиму, передають Українські новини.

МЗС підкреслює, що оцінка Єврокомісії базується на інформації станом на кінець листопада 2011 року, відповідно до якої українська сторона провела роботу з чотирьох блоків критеріїв першої фази плану дій: "Безпека документів, включаючи впровадження біометричних даних", "Нелегальна імміграція, включаючи реадмісію", "Громадський порядок і безпека" і "Зовнішні зносини та основні права".

"Оцінка також містить низку рекомендацій, які необхідно виконати з метою переходу до II-ої фази Плану дій. У цьому контексті слід зазначити, що значну кількість з цих рекомендацій вже виконано", - вказується у повідомленні.

Зокрема, як зазначає МЗС, затверджено державну програму з попередження та протидії корупції на період до 2015 року й план заходів щодо реалізації концепції державної політики у сфері боротьби з організованою злочинністю.

Завершено розробку загальнодержавної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року, нормативно-правових актів, необхідних для належної імплементації законів "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" і "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", триває робота з підготовки нормативно-правової бази для введення документів з біометричними даними.

За підсумками аналізу зазначеної оцінки Єврокомісії найближчим часом, як зазначає МЗС, буде проведено засідання старших посадових осіб у рамках діалогу "Україна-ЄС" для вироблення алгоритму спільних кроків для повного виконання першої фази плану дій та переходу до його другої фази.

Як повідомлялося, за оцінкою Єврокомісії, Україна станом на середину лютого не зуміла створити правову основу для видачі біометричних документів за стандартами ICAO.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...