"Эхо Москвы" пов'язує бажання Газпрому із критикою влади

Вівторок, 14 лютого 2012, 10:17

"Эхо Москви" пов'язує бажання Газпроммедіа змінити раду директорів із критикою влади на адресу радіостанції.

Про це говориться в комюніке радіостанції, текст якого у своєму блозі вивісив головний редактор Олексій Венедиктов.

"Ми розуміємо, що Газпроммедіа не міг не відреагувати на критику вищих посадових осіб РФ щодо радіостанції", - говориться в документі. 

"Ми висловлюємо співчуття, що в результаті цих подій Раду Директорів змушені залишити два незалежних директори – Олександр Маковський і Євгеній Ясін, які 11 років допомагали розвиватися "Эху Москвы". Ми вважаємо, що їхнє видалення зі складу Ради Директорів є несправедливим", - додається в документі. 

Також радіостанція має намір ініціювати зміни статуту радіостанції, де буде створена Наглядова (Суспільна) рада на чолі з Маковським і Ясіним, щоб вони змогли продовжити свою роботу з розвитку " Эха". 

"Проте, ми погодили з Газпроммедіа єдиний спільний список до нового складу Ради Директорів, за який будемо голосувати на акціонерних зборах 29 березня 2012 року", - відзначається в комюніке. 

У цьому спільному списку ми зберегли інститут незалежних (не пов'язаних з акціонерами) директорів, підтримавши кандидатури Вадима Семенова, генерального директора "Связьинвеста" і Євгенія Трубіна, колишнього генерального директора "Лениздата". 

У той же час сам Олексій Венедиктов залишається головним редактором радіостанції.

"Ми запевняємо наших слухачів, що редакційна політика "Эха Москвы" була й буде ґрунтуватися на законах Російської Федерації в інтересах суспільного блага, як, власне кажучи, радіостанція й працювала дотепер", - додається в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування