Луценку просять дати 4,5 роки і стягнути з нього гроші

Вівторок, 14 лютого 2012, 11:18

Прокуратура просить засудити Юрія Луценка до 4 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це у своєму Facebook написала прес-секретар "Народної Самооборони" Лариса Сарган.

"Лобань (прокурор) пропонує Луценкові 4 роки 6 місяців позбавлення волі, 3 роки позбавлення права обіймати посади, позбавити звання службовця", - зазначила вона.

Колишнього водія Луценка Леоніда Приступлюка прокуратура просить засудити до 3 років позбавлення волі умовно, до штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, позбавлення рангу держслужбовця і звання майора.

Спільна позиція обвинувачення була озвучена у виступах прокурорів Дмитра Лобаня, Віктора Клименка і Євгена Зінченка, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Так, Лобань зазначив, що провина Луценка і Приступлюка в інкримінованих злочинах була підтверджена в ході судового слідства, зокрема, свідченнями самих підсудних, а також свідків.

Зі свого боку, цивільні позивачі від Міністерства внутрішніх справ і Головного управління Пенсійного фонду в Києві просять стягнути з Луценка й Приступлюка понад 700 тис. грн збитків, завданих ними цим установам "у результаті скоєння злочину".

Зокрема, представник Пенсійного фонду попросив суд стягнути на користь установи з Приступлюка 71342 грн. 94 коп., повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Представник цивільного позивача від МВС попросив стягнути на користь відомства іншу частину суми – понад 640 тис. грн збитків, завданих у результаті проведення врочистостей з приводу Дня міліції у 2008-2009 рр.

Луценку інкримінують незаконне оформлення на службу в департамент оперативної служби МВС Приступлюка, сприяння його просуванню по службі, організацію зарахування Приступлюку громадянського стажу до стажу служби, що збільшило грошові виплати водієві.

Також Луценко звинувачується в незаконному виділенні квартири Приступлюку.

Ще один епізод, за яким проходить Луценко - розтрата бюджетних коштів у ході святкувань Дня міліції у 2008-2009 роках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування