Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юрист Тимошенко у США: є докази відмивання грошей українськими чиновниками

Середа, 15 лютого 2012, 07:26

Нью-йоркський юрист Юлії Тимошенко та Юрія Луценка Кеннет МакКеліон заявляє про докази відмивання грошей українськими чиновниками у США.

Про це він розповів в інтерв'ю "Голосу Америки", відповідаючи на питання про позов Тимошенко до Дмитра Фірташа та про, чи не існує проблема з юрисдикцією, оскільки особи, до яких позиваються, мусять бути на території США, або мати майно чи рахунки у США.

"Ми переконані, що ми підпадаємо під юрисдикцію у США, оскільки велика кількість грошей Дмитра Фірташа та інших була направлена до США. Ми маємо детальну інформацію про те, що відбувалось відмивання грошей", - заявив він.

"Серйозні суми у мільйони доларів були пізніше відправлені назад на користь корумпованих чиновників в Україні, щоб фінансувати та гарантувати переслідування лідерів політичної опозиції таких, як Юрій Луценко, Юлія Тимошенко та інших", - вважає юрист.

Він зазначив, що декілька місяців тому були відправлені до суду у справі Тимошенко проти Фірташа у Нью-Йорку додатки до позову.

"Там ми повідомляємо про нову інформацію, яку вдалось виявити у результаті нашого розслідування щодо відмивання грошей низкою офіційних осіб України, як також Фірташем та Могилевичем через низку банківських рахунків у Нью-Йорку. У цих документах ми передали до суду імена та номери рахунків", - повідомив він.

"З нашої інформації пан Могилевич перебуває під розслідуванням за підозрою у відмиванні грошей через американські банки, що абсолютно зацікавить США  не лише у контексті надання можливості використання судової системи США, але й у тому, що уряд США та американці зацікавлені у захисті своєї фінансової системи від використання її у відмиванні грошей", - повідомив МакКеліон. 

Він також висловив сподівання на "серйозне просування якщо не завершення справи цього року".

"Ми сподіваємось, що український уряд зрозуміє свою помилку та звільнить представників політичної опозиції таких як Юлія Тимошенко і Юрій Луценко та відновить демократичну систему, яка зароджувалась в Україні зовсім недавно, але зараз перебуває під загрозою", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
Усі новини...