Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція попереджає, що готова силоміць привести на допит журналіста

Середа, 15 лютого 2012, 08:45

Міліція розглядає можливість примусової доставки на допит журналіста одеського видання "Погляд з Одеси" Ігоря Столярова, який писав про зіпсовані біг-борди Януковича.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу міської міліції Одеси.

Слідчий двічі викликав Столярова на допит як свідка. Однак обидва рази журналіст проігнорував запрошення, відзначили там.

У міліції нагадали, що слідчий Одеського міського управления міліції Сергій Лисий викликав Столярова повісткою на 13 лютого, бо той міг мати якусь інформацію про осіб, причетних до пошкодження біг-бордів із зображенням Януковича.

"У повістці був зазначений номер мобільного телефону слідчого, за яким Ігор Столяров міг подзвонити. Зустріч не відбулася, Столяров мені не дзвонив. З якої причини - мені не відомо", - сказав Лисий.

Він також зазначив, що будь-який громадянин України може бути викликаний на допит як свідок, обвинувачуваного або підозрюваного, і журналісти не є виключенням. У випадку неявки без поважної причини, згідно з законом, громадянин може бути підданий примусовому приводу, а також адміністративної відповідальності.

"Столяров у ході телефонної розмови був попереджений слідчим про необхідність явки в слідчий відділ 14 лютого, однак він не прийшов, на телефонні дзвінки слідчого не відповідає", - додали в міліції, підкресливши, що ніяких політичних мотивів при розслідуванні даної справи не існує.

Разом з тим, сам Столяров на своєму сайті запевняє, що прийшов на допит 13 лютого, однак черговий на прохідний в управлінні міліції не пропустив його, а додзвонитися до слідчого Столяров не міг, тому що в повістці не був зазначений номер телефону правоохоронця.

Як повідомлялося, 16 січня була порушена кримінальна справа за статтею хуліганство по факту пошкоджень рекламних конструкцій з новорічним привітанням від імені президента й з портретом Януковича.

У ході досудового слідства було встановлено, що одним з перших інформацію про ушкодження біг-бордів розмістило інтернет-видання "Погляд з Одеси", редактором якого є Столяров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування