Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат просить Генпрокуратуру судити Путіна

Середа, 15 лютого 2012, 09:25

Проти російського прем'єра Володимира Путіна треба порушити кримінальну справу як співучасника злочину, скоєного українським екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це йдеться у запиті народного депутата Григорія Омельченка, направленому в Генпрокуратуру та СБУ, пише "Україна молода".

Зокрема, Омельченко просить порушити проти Путіна кримінальну справу, заарештувати та притягти його до відповідальності.

"За завдання значної шкоди економічній та національній безпеці України, що створило реальну загрозу державному суверенітету України та як співучасника злочину, за вчинення якого засуджена Юлія Тимошенко", — йдеться у депутатському запиті.

Якщо цього не станеться, впевнений депутат, засудження і визнання винною Тимошенко Печерським райсудом ставить "під великий сумнів законність, правосудність і справедливість вироку від 11 жовтня 2011 року".

"За таких обставин вирок підлягає скасуванню, кримінальна справа — направленню на додаткове досудове слідство, а Юлія Тимошенко — негайному звільненню з–під варти", — переконаний Омельченко.

Обґрунтовуючи своє прохання, депутат зазначив, що президент Віктор Янукович під час виступу з нагоди Дня Соборності підкреслив, що "Україна стала заручницею кабальних газових угод… І ті, хто незалежно від посад підштовхував Україну до прірви, мають нести відповідальність перед українським народом".

Окрім того, додав Омельченко, "Путін і МЗС Росії добре знають, що на підставі цього вироку суду українська сторона має право в однобічному порядку не виконувати невигідні для неї газові угоди і подати позов до Міжнародного арбітражного суду для розірвання цих угод".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: