У МОЗ переконують, що в Тимошенко - нічого серйозного

Четвер, 16 лютого 2012, 12:44

Стан здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко не вимагає оперативного втручання.

Про це заявив член медичної комісії, керівник відділення Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова Євген Педаченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Підтверджена та тактика лікування, яка була запропонована українськими фахівцями, про оперативне втручання на даний момент мова не йде", - сказав він.

 Голова комісії, перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко зазначила, що висновки та рекомендації комісії передаються пенітенціарної службі, яка ознайомить з ними Тимошенко.

"Юлія Володимирівна визначиться (чи приймати це лікування)", - сказала Моїсеєнко.

Вона також зазначила, що в тих документах, які залишили лікарі з Німеччини і Канади за результатами обстеження Тимошенко, діагноз "грижа" не згадувався.

"В англомовній документації мова про цей діагноз не йшла", - сказала перший заступник міністра.

Моїсеєнко також зазначила, що німецькі фахівці пообіцяли вислати спеціальну реабілітаційну програму для Тимошенко.

"Що стосується реабілітаційних засобів, то екс-прем'єр їх вже отримала і користується ними", - сказала глава медкомісії.

У свою чергу Державна пенітенціарна служба повідомила, що Тимошенко в ході огляду іноземними та українськими медиками "відмовилася від загального аналізу крові, незважаючи на рекомендації німецьких, канадських та українських фахівців".

"На думку запрошених для проведення обстеження медиків, результати аналізу крові є невід'ємною складовою будь-якого медичного обстеження", - підкреслили у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування