Янукович звільнив Клюєва, бо дещо про нього дізнався?

Четвер, 16 лютого 2012, 10:56

Андрія Клюєва було негайно звільнено з посади першого віце-прем'єра під впливом інформації, яку отримав президент Віктор Янукович.

Про це у середу в ефірі "5 каналу" заявив екс-перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш, повідомляє "Ukranews".

"Версія, яку було озвучено експертами, мені здається, не має відношення до звільнення Клюєва. Мова не йде про ротацію в політичній владі, мова йде про негайне звільнення Клюєва під впливом інформації, яку отримав президент", - підкреслив Гавриш.

Він також додав, що Клюєву навряд чи вдасться налагодити роботу РНБО.

"Це було екстремальне рішення, яке може мати різні наслідки. Однак я не впевнений, що можна вести дискусію про відтворення Клюєвим РНБО. Знаєте, машину розібрано, у неї вкрали двигун з колесами", - заявив Гавриш.

Водночас, коментуючи призначення Раїси Богатирьової на посаду міністра охорони здоров'я – віце-прем'єр-міністра, Гавриш зауважив, що сумнівається у тому, що вона зможе здійснювати реформи в охороні здоров'я та гуманітарній сфері.

"Людина, яка зруйнувала надзвичайно потужний конституційний орган при президенті країни, яка довела його до неможливого стану депресії та перетворила в технічний, факультативний орган адміністрації президента, не може відновлювати реформи ні в охороні здоров'я, ні в інших секторах гуманітарної політики", - сказав він.

Разом з тим він додав, що призначення Богатирьової на нову посаду не є її підвищенням, а тільки переведенням з однієї посади на іншу.

Крім цього, він спрогнозував, що призначення секретарем РНБО замість Богатирьової Клюєва призведе до посилення ролі АП в розподілі владних повноважень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...