Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Карпачова в Європарламенті розказала всю правду про Тимошенко

Четвер, 16 лютого 2012, 15:02

На позачерговому засіданні комітету Європейського парламенту зі співпраці з Україною була заслухана омбудсмен Ніна Карпачова.

Про це пiсля засiдання, яке вiдбулося в Страсбурзi, повідомив голова делегацiї Павел Коваль (група консерваторiв i реформiстiв, Польща).

За його словами, депутати-члени комiтету ухвалили рiшення запросити на засiдання Карпачову, щоб отримати вiд неї "об'єктивну, без полiтичних коментарiв, iнформацiю про ситуацiю з Юлiєю Тимошенко та iншими колишнiми членами уряди, якi нинi перебувають пiд арештом".

"Сьогоднi Карпачова поiнформувала нас про свою працю українським омбудсменом, розповiла про зустрiчi з представниками важливих полiтичних груп - Елмаром Броком (група європейських народникiв, Нiмеччина), Лiбором Ручеком (група соцiал-демократiв, Чехiя). Розповiла про те, що у неї є постiйний контакт iз Тимошенко, розповiла про своє вiдвiдування в'язницi та багато iншого", - розповів депутат Європарламенту.

За словами Коваля, справа Тимошенко в Європейському парламентi залишається "одним iз найголовнiших полiтичних питань".

"Ситуацiя з Тимошенко цiкава всiм, хто в Європарламентi займається Україною, особливо це важливо в контекстi виборiв до парламенту - усiм цiкаво, чи зможе Тимошенко взяти участь у виборах", - пояснив європейський полiтик.

Окрiм ситуацiї з Тимошенко український омбудсмен також поiнформувала про розвиток справи екс-глави МВС Юрiя Луценка.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування