Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Стоп цензурі" вимагає від влади відреагувати на закриття сайту

Четвер, 16 лютого 2012, 16:30

Рух "Стоп цензурі!" вимагає від Вищої ради юстиції оцінити дії судді Деснянського райсуду Києва Ольги Саламон, яка вирішила закрити сайт "Дорожній контроль".

Також рух закликає Міністерство внутрішніх справ оцінити дії інспектора ДАІ Геннадія Гетьманцева, через позов якого було ухвалено це рішення.

У своїй заяві рух "Стоп цензурі!" висловлює обурення рішенням суду закрити сайт "Дорожній контроль".

"Йдеться не лише про обмеження прав однієї з найбільш активних громадських організацій в Україні. Таке рішення започатковує вкрай загрозливу практику, яка може бути використана проти усіх українських медіа та обмежити право громадян на інформацію", - сказано в заяві.

Рух звертає увагу, що суддя Саламон прийняла ухвалу про закриття сайту як засіб забезпечення позову інспектора ДАІ, чиї дії були висвітлені активістами "Дорожнього контролю".

"Це прямо суперечить нормам Цивільного процесуального кодексу України, який ясно говорить: "Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами", - зазначає "Стоп цензурі".

"Якщо слідувати такий логіці, то виходить, що коли "Дорожній контроль" оскаржить рішення судді Саламон, то в забезпечення цієї апеляції має бути закритий увесь Деснянський суд? Це абсурдно, антидемократично та небезпечно!", - заявляє рух.

Журналістська організація наголошує, що ці події "відбуваються на фоні згортання демократії та свободи слова в Україні, а також стосуються мережі інтернет – одного з осередків свободи висловлювань в Україні".

Окрім вимог до ВРЮ та МВС, рух "Стоп цензурі!" також закликає усіх колег та небайдужих громадян підтримати боротьбу "Дорожнього контролю" за право на існування та за свободу медіа, інформуючи про ситуацію довкола сайту та долучаючись до "акцій прямої дії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування