Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧФ РФ пропонують віддати причали, або платити

П'ятниця, 17 лютого 2012, 09:22

Чорноморський флот Росії у Севастополі використовує 38 причалів, які не включено до міжурядової угоди про умови оренди.

Про це повідомив журналістам перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Савенков.

"На жаль, зовсім недавно ми з'ясували, що 38 причалів, які використовуються Чорноморським флотом Російської федерації, не увійшли до міжурядової угоди", - зазначив він.

"Тому зараз ставиться питання про те, що потрібно їх або повернути місту, або надавати за них якусь компенсацію", - сказав він.

За словами Савенкова, цей факт з’ясувався в ході інвентаризації, "і зараз ми, як гостинні господарі, природно, ставимо питання: як бути і що робити, справедливість повинна ж бути".

"Історично склалося так, що більш як 50% причальних стінок займає наш улюблений Чорноморський флот Російської Федерації. Все змінюється, місто розвивається, воно зацікавлене, щоб цей розвиток був швидким, комфортним для жителів і гостей міста", - додав він.

"Наразі Росії зроблено пропозицію про те, що багато причалів і території не завантажено і не використовуються так, як повинні використовуватися…Росії пропонується освоювати ці території, інвестувати в них для того, щоб місто і порт розвивалося не тільки у військовому напрямі", - сказав він.

За його словами, Росії запропоновано 6 серйозних пілотних проектів.

У нас в центрі міста 24-й, 54-й заводи стоять (йдеться про заводи, які раніше входили до складу будівельного комплексу Чорноморського флоту)".

"Багато площ у Козачій бухті, 133 гектари під Росією, не використовуються. Херсонеський аеродром - там близько 190 гектарів у Російської Федерації. Території не освоюються", - сказав він. 

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування