В'язні Бердянської колонії оголосили голодування

П'ятниця, 17 лютого 2012, 17:10

Кілька сотень осуджених, які відбувають покарання в Бердянській виправній колонії №77, оголосили голодування.

Про це повідомила правозахисниця, представник міжнародної організації із захисту прав осуджених "Асоціація святої Аліпії" Олена Повідайчик, передає УНІАН.

За її словами, 17 лютого у цілому від їжі відмовилися близько 500 осуджених.

"Сьогодні близько 500 осуджених, які відбувають покарання у Бердянській виправній колонії №77, відмовилися снідати і обідати на знак протесту проти нелюдського ставлення до них співробітників адміністрації колонії", - розповіла вона.

"За словами осуджених, співробітники колонії жорстоко б`ють ув`язнених, які прибувають по етапу, загрожують ув`язненим насильством, обливають їх сечею і всіляко принижують", - повідомила Повідайчик.

В Управлінні Державної пенітенціарної служби в Запорізькій області інформацію про початок масового голодування на знак протесту проти дій адміністрації заперечують.

"Офіційно ніхто з ув`язнених із заявою про оголошення голодування в управління не звертався", - стверджує помічник начальника регіонального управління ДПтСУ Ольга Кузнєцова, не заперечуючи при цьому самого факту відмови ряду осуджених від їжі.

"У п`ятницю при проведенні сніданку, дійсно, частина осуджених не стали брати їжу. Для з`ясування причин даної поведінки створено комісію у складі співробітників управління на чолі із заступником начальника обласного управління, яка роз`яснить ситуацію", - повідомила Кузнєцова.

Факт масової відмови від їжі у колонії підтвердили і в прокуратурі Запорізької області.

"У нас є інформація про те, що частина ув`язнених сьогодні відмовилися одержувати їжу. Зараз Бердянською міжрайонною прокуратурою і прокуратурою Запорізької області за даним фактом - фактом відмови частині ув`язнених від їжі - проводиться перевірка", - повідомив заступник прокурора Запорізької області Андрій Кудрявцев.

Він також відзначив, що у колонії відбувають покарання здебільшого за нетяжкі злочини: крадіжки, пограбування тощо. При цьому значна частина ув`язнених - осуджені вперше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування