Пшонка обіцяє, що закриють 5 тисяч справ

П'ятниця, 17 лютого 2012, 19:51

Близько 5 тисяч кримінальних справ, порушених за статтями Кримінального кодексу, які пов’язані з економічною діяльністю, будуть закриті.

Про це повідомив генпрокурор Віктор Пшонка у п’ятницю в Дніпропетровську, коментуючи дію закону щодо декриміналізації економічних злочинів.

За його словами, вже закрито близько 2 тисяч справ.

"Від кримінальної відповідальності будуть звільнятися всі суб’єкти, які залучалися по цих справах", - цитує Пшонку "Радіо "Свобода".
 
Він також сказав, що проект нового Кримінально-процесуального кодексу мають ухвалити не пізніше як у кінці березня, поправки мають розглянути в комітетах до 24 лютого.
 
Як зазначив Пшонка, після ухвалення цього Кодексу практично припинить свою діяльність інститут дослідування, низку кримінальних справ буде розглядати суд присяжних, з’явиться нова посада - судовий слідчий, який буде вживати заходів щодо судового контролю над досудовим слідством, тощо.
 
"Найбільш характерними нововведеннями є урівнювання повноважень прав як захисту, так і звинувачення", – сказав генпрокурор.
 
Він також поінформував, що вже створена робоча група, яка працює над новими редакціями законів про прокуратуру і про адвокатуру, які, за словами Пшонки, будуть ухвалені навесні.
 
Як відомо, 8 лютого Верховна Рада вкотре відмовилася ухвалити законопроекти щодо декриміналізації відповідальності за політичні рішення.

Зокрема, законопроектом пропонувалося внести зміни до статей 364, 365 Кримінального кодексу (колишнього прем’єра Юлію Тимошенко засуджено за статтею 365).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування